Oh, wat heb ik een hekel aan het woord  “ROUW” .

 

Waarom dat etiketje? Je hebt een verlies te verwerken! Of je nu je dierbare huisdier bent verloren, of je partner, een van je ouders, of iemand uit je naaste omgeving: het verlies raakt je.

Je hebt verdriet.

Je wilt het een plaatsje geven, maar dat is zo moeilijk. Je mist die ander, je wilt die ander aanraken, je wilt met die ander praten. Of misschien ben je boos. Waarom werd jij alleen gelaten? Je vraagt je af hoe je nu verder moet. Of ben je bang voor de toekomst. Ben je bang om alleen te zijn? Je gaat er mee naar bed en je staat er mee op. Er is een leegte ontstaan: een diep gat en jij valt daar in!

In het begin was het niet zo moeilijk: Je kon met iedereen praten, want een ieder had tijd en aandacht voor je. Na verloop van tijd wil je je omgeving niet langer belasten, of blijft men weg?

Je zoekt een eigen weg. Hoe ziet die er uit? Grijp je naar de drank, of slaap je niet meer? Ben je kribbig, ongeduldig of wantrouwig geworden? Sluit je je thuis op en ontwijk je sociale contacten? Of stel jij je juist onverantwoord afhankelijk op? Met mij kun je gesprekken voeren, die je zelfs niet met de overledene hebt kunnen voeren. Je verdriet kan ik niet bij je wegnemen, ik kan de overledene niet terugbrengen. Ik luister naar je en ik help je bij de verwerking van je verdriet.

 

Je hebt hulp nodig om je leven weer op de rit te krijgen.

<< Ga terug