RooBeek CommuniCare
Tel: 06 53 72 73 61

 

De  E.E.N.® Therapie  is een vorm van Lichaamsgerichte Psychotherapie.

 

In de cirkel van het leven.

Onontbeerlijk voor ons functioneren is verse zuurstof en gezonde voedingsmiddelen. We ademen in via de neus of de mond en daarnaast nemen we zuurstof op met onze huid. We nemen voedsel tot ons door te eten en te drinken. Dit alles zet ons lichaam om, waardoor onze organen functioneren.

Als je zou beweren, dat dit alles was en dat er niet méér met ons en om ons heen gebeurt, dan zou dat betekenen, dat ons energiepeil iedere dag gelijk zou zijn. Dat is niet zo: de ene dag heb je méér energie dan een andere dag. Je kent vast het gevoel dat je “niet vooruit te branden bent”, terwijl je eigenlijk niet weet waardoor dat komt.

We komen aan energie, doordat onze organen werken. Des te beter zij werken, des te beter jij functioneert. Daarnaast zuigen we energie op uit ons krachtveld, onze omgeving, waardoor jij je lekker of juist niet lekker in je vel voelt zitten. Hierdoor ervaar je emoties, een bewustwording van een prettig of onprettig gevoel.
Dat opzuigen van die energie en van de frequenties om ons heen, gebeurt op vele plaatsen in ons lichaam. Die punten worden chakra’s genoemd en zijn dus eigenlijk trechter-vormende energiecentra van je lichaam. Zij filteren wat je aan emoties, indrukken, boosheid, hartzeer, onzekerheid en verdriet binnen laat en wat niet èn wat je weer afstaat en wat niet.

Het kan gebeuren dat er teveel van buiten op je afkomt, wat je niet kunt verwerken. Het kan ook gebeuren dat je teveel binnen in je draagt, wat het lichaam niet kan verlaten. Men spreekt dan, dat de chakra’s zijn verstoord; je leeft in disbalans. Dit kan gevolgen hebben: Stress, depressiviteit, irritatie naar de omgeving, vermoeidheid, lusteloosheid. Ook vage of chronische lichamelijke klachten zijn dan vaak de symptomen.