Stress

Om goed te kunnen functioneren, hebben we allemaal een bepaalde mate van stress nodig. En ja: een beetje stress is gezond. Wat extra spanning zorgt ervoor dat je alert en geconcentreerd blijft, dat je klaar bent om in actie te komen, dat je gedreven en gemotiveerd blijft. Vaak kun je daardoor in minder tijd méér presteren. Na een periode van stress moet je lichaam zich daarvan kunnen herstellen.

 

Gezonde stress wordt ongezonde stress als de balans tussen ontspanningsfasen en stressfasen verstoord is, waarbij de stressfasen overheersen en je leven daardoor beïnvloed wordt.

In plaats dat je prestaties beter worden, worden ze juist slechter en in plaats dat je alert en geconcentreerd blijft, ben je doorlopend vermoeid, ongemotiveerd en prikkelbaar. Uiteindelijk ben je overspannen, of erger, heb je een burn out.

 

Hoe je dit kunt voorkomen? Simpel: door je spanningen af te bouwen en er voor te zorg dat je je lichaam genoeg tijd gunt om te herstellen. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Dus help ik je daar bij. Geef het eens een kans!

<< Ga terug